La webserie adolescent kdm;) inicia el seu rodatge

Ja està tot a punt per a que el proper 9 de maig s’iniciï el rodatge de kdm;), la sèrie de TV per  internet desenvolupada per adolescents i que té com a objectiu reflectir l’entusiasme i la complicitat d’un grup de joves procedents de diferents cultures. El rodatge tindrà lloc a Fabra i Coats, Fàbriques de Creació, i està previst que finalitzi el setembre. Amb l’inici del rodatge es culmina un treball de més d’un any on els prop de 70 membres de la iniciativa podran portar a la pràctica el que han après als tallers de les diferents disciplines que conformen una producció audiovisual: direcció, interpretació, guió, imatge, so, banda sonora, maquillatge i art. L’estrena està prevista per la propera tardor.

Què es kdm;)?

kdm;) conta les aventures i relacions d’un grup de joves emprenedors que, amb il·lusió, engeguen el seu propi canal de televisió per internet. Hi produeixen programes de notícies, debats, música o entreteniment que s’ajusten als seus interessos i inquietuds reals i a la seva pròpia visió del món i del futur. La sèrie tindrà set capítols que abordaran amb humor i ingeni aquells temes que se situen a l’esfera dels adolescents: la il·lusió, la diversitat, el futur, la passió, l’amor, la confusió i les noves tecnologies.

Per a què kdm;)?

El projecte, impulsat des del Laboratori de Producció Audiovisual CINECITTÀ de l’Espai Jove Garcilaso i l’Ajuntament de Barcelona des del Districte de Sant Andreu, conjuntament amb la  Direcció d’Immigració i Diàleg Intercultural, té la intenció de fomentar el respecte per la diversitat cultural i estimular en els joves el desig de posicionar-se activament en la societat.  “kdm;) és un projecte on els adolescents estan implicats des dels principi fins a la fi: des de la creació del nom fins a la producció del càsting, l’escriptura del guió, el rodatge i l’exhibició de la webserie”, explica Pablo Herrera, director de la iniciativa i membre de Colectivo piloto, entitat cultural que gestiona el projecte. “L’experiència serveix per potenciar la capacitat emprenedora dels joves en un món de constant canvi social i de ràpida evolució tecnològica”, afegeix Pablo Herrera.

Formació als tallers

Després de realitzar un càsting online on es van rebre més de 150 vídeos de joves que volien formar part del projecte, es va escollir l’equip definitiu de kdm;). Els prop de 70 adolescents seleccionats s’han integrat en equips de treball i han participat durant sis mesos en tallers que tenien com a objectiu dotar-los de les eines necessàries per poder desenvolupar l’ofici en cadascuna de les especialitats: direcció, interpretació, guió, imatge, so, banda sonora, maquillatge i art.

Un equip de professionals del sector ha impartit més de 150 sessions de formació on els joves han après la complexitat d’una producció audiovisual i els valors del treball en equip. Ara ha arribat l’hora de passar a l’acció: planificar, interpretar i gravar la sèrie a mode de projecte audiovisual professional.

Molta sort a tot l’equip de kdm;)!

Leave a Reply